Prezentare

Despre Curaj şi Perseverenţă !

Misiune şi obiective specifice

Înotul construieşte o fundaţie puternică pentru sănătate prin educarea obiceiurilor sănătoase de menţinere în formă. Medicii pediatri consideră înotul ca fiind activitatea ideală pentru o dezvoltare fizică armonioasă a copiilor.

CS Aquasport oferă posibilitatea practicării înotului sistematic, adaptat gradului de pricepere, în funcţie de disponibilitatea cursantului de a se antrena. Misiunea CS Aquasport este de a dezvolta trăsături de caracter pozitive, abilităţi tehnice şi dorinţa intensă necesare pentru realizarea maximă a potenţialului fiecărui individ.

CS Aquasport oferă un programul de înot este structurat pe nivele în funcţie de gradul de însuşire al tehnicii de înot. Astfel programul începe cu grupele de avansați şi continuă progresiv, permiţând fiecărui înotător să-şi valorifice la maxim potenţialul. Programul se adresează tuturor, cuprinzând forma competitivă a înotului, dar şi practicarea înotului ca mijloc de recreere şi menţinere unei stări de fitness propice.

CS Aquasport Timișoara a fost înființat în anul 2011 la insistența lui Sabin Avram, antrenor de înot în cadrul Complexului Sportiv Arena Aquasport din Timișoara. Pasiunea pentru acest sport a acestuia și absența unei forme reglementate de practicare a înotului sportiv în cadrul bazei unde activează l-au determinat să investească multă energie în crearea și susținerea CS Aquasport Timișoara. De la început, CS Aquasport a promovat înotul de performanță având ca principal scop participarea cu succes la Campionatele Naționale de Natație organizate de către forul de specialitate din România (Federația Română de Natație).

În cadrul Clubului își desfășoară activitatea peste 100 de copii cu vârste între 7 și 14 ani.

Anul acesta se împlinesc 12 ani de la afilierea la Federația Română de Natație, iar palmaresul Clubului cuprinde titluri naționale de copii, cadeți, junori și tineret, recorduri naționale de copii și cadeți,  clasări în clasamentul pe cluburi în fruntea cluburilor cu secție de natație din Timișoara, alături de cluburi de tradiție din natația românească.

Palmares CS Aquasport (ATM) la Campionatele Naționale

Începând cu luna noiembrie a anului 2020, sportivii noștri vor fi legitimați la CSU Politehnica Timișoara pentru Categoriiile Juniori, Tineret și Seniori.

Ce se întâmplă cu sportivii noștri când încep marea performanță puteți afla urmărind secția Natație a Clubului Sportiv Universitar Politehnica Timișoara - https://www.facebook.com/polinatatie

2020  – 3 medalii la Campionatele Naționale

- 1 medalie de bronz la categoria de Tineret in proba de 50 m bras cu sportivul Emil Dancaneț;

- 1 medalie de argint în proba de 50 m bras și una de bronz  în proba 100 m bras la Categoria Juniori, cu sportivul Emil Dăncăneț.

La Triatlon: Sportivul Vlad Remzing s-a calificat ca titular în lotul național. El a susținut cu succes testele de anduranță la înot și la alergare. Vlad Remzing a participat la 2 evenimente de Cupă Europeană pentru naționala României. La Campionatele Naționale, Vlad Remzing a obținut medalie de bronz la Categoria Open și medalie de Argint la Categoria Under 23, în proba de Sprint.

2019 – 3 medalii la Campionatele Naționale și 7 la Cupa României

- Cel mai bun Club din Timisoara in Clasamentul general al Cluburilor intocmit de Federatia Romana de Natație;

- medalie de argint la categoria Tineret in proba de 100 m liber prin sportivul Damian Patrick și medalie de argint în proba de ștafetă 4×50 mixt Combinat în componența: Samira Ahmad, Emil Dăncăneț, Letiția Motoș și Bogdan Checicheș.

- 2 medalie de bronz la Tineret cu Patrick Damian la 100 m liber și cu Vlad Remzing la 400 m mixt Categoria Tineret, 2 medalii de argint cu Emil Dăncăneț la 50m și 100 m bras, 2 medalii cu Letitia Motoș la 50 m fluture (argint) și 100 m fluture (bronz), Categoria Juniori.

- 1 medalie la categoria Tineret in bazin lung (4x100m liber combinat, locul 3) cu sportivii: Patrick Damian, Mihai Jurchescu, Carina Notingher și Samira Ahmad în cadrul Campionatelor Naționale de Înot;

- 1 medalie de aur la categoria Cadeți cu sportivul Lucian Hoțea, în proba de 100m bras, în cadrul Cupei României.

- 3 selecții în lotul național al României pentru sportivul Patrick Damian (Concursuri Internaționale la Gyor și Internaționalele României). Deasemenea, realizarea baremului pentru Jocurile Balcanice.

2018 – 15 medalii la Campionatele Naționale

- Cel mai bun Club din Timisoara in Clasamentul general al Cluburilor intocmit de Federatia Romana de Natație;
- 1 medalie la categoria Tineret in bazin scurt (4×50 m liber masculin, locul 2) cu sportivii: Vlad Remzing, Patrick Damian, Leonard Leucuța și Rareș Călin;
- 7 medalii la categoria Juniori in bazin scurt cu sportivii: Patrick Damian, Samira Ahmad, Letiția Motoș, Nicole Vișan, Anisia Precob;
- 1 medalie la categoria Tineret în bazin lung cu sportivul Rareș Călin;
- 5 medalii la Categoria Juniori în bazin lung cu sportivii: Patrick Damian, Samira Ahmad, Letiția Motoș, Nicole Vișan, Anisia Precob;
- 1 medalie de argint la Categoria Cadeți cu sportivul Lucian Hoțea.
- un sportiv selecționat în Echipa României pentru Campionatele Internaționale ale Românie – respectiv Nicole Vișan.

2017 – 13 medalii la Campionatele Naționale
- un sportiv promovat în lotul național, respectiv Samira Ahmad la juniori, pentru competiția Țărilor Central Europene.
– 1 titlu de campion național la Cadeți fete categoria 13 ani cu sportiva Samira Ahmad în proba de 100 m spate cu timp 1.09.00.
- 3 titluri de vicecampion cu sportivele Samira Ahmad si Emilia Orza
- 2 titluri de vicecampion la stafeta 4×100 m mixt si 4×100 m liber cu sportivele: Samira Ahmad, Emilia Orza, Letiția Motoș și Anisia Precob
- 2 medalii de bronz cu Emilia Orza la 100 m fluture și Samira Ahmad la 100 m liber.
- 5 medalii la CN Poliatlon. La ștafetă: 1 medalie de aur și 1 argint, la individual: 1 argint și 2 bronz. Componența ștafetei: Samira Ahmad, Orza Emilia, Letiția Motoș, Anisia Precob și Nicole Vișan.

2016 – un sportiv promovat în lotul național, respectiv Rareș Călin la juniori, pentru competiția Țărilor Central Europene.

- Locul 27 din 87 de cluburi participante în clasamentul General pe Cluburi în anul 2016.
- 1 titlu de campion la Juniori la Campionatele Naționale de Înot,
- 3 medalii la Campionatele Naționale în bazin scurt la categoria Juniori prin sportivul Rareș Călin.
- Locul 3 pentru ștafeta de fete 4×50 m liber la CN Poliatlon Cadeți.
- La Campionatele Internaționale ale României, Clubul nostru s-a clasat pe locul 23 din 126 de cluburi, cea mai bună clasare pentru un club din Timișoara.

- 2 medalii de argint și 1 bronz la Campionatele Naționale de Cadeți obținute de sportiva Samira Ahmad în probele de 200 m spate, 50 m liber, respectiv 100 m liber. În clasamentul General, Echipa Clubului s-a clasat pe locul 3 în clasamentul fetelor cu vârsta de 12 ani.

2015 – 10 medalii la Campionatele Naționale de Înot

Acordarea din partea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern a Diplomei de Excelență pentru contribuția adusă la sprijinirea și promovarea natației românești, cu ocazia aniversării a 85 de ani de la înființare a Federației.
- 4 medalii la Campionatele Naționale de Înot pentru Cadeți prin sportivul Etienne Dragotă, astfel triplu campion național și o medalie de bronz. De remarcat că a reușit să stabilească un nou record național în proba de 50 m fluture – timp 29,12, vechiul record fusese stabilit în anul 1984.
- 6 medalii la Campionatele Naționale de Înot pentru Copii obținute prin sportiva Samira Ahmad din care 3 titluri de campion (aur) și 3 de vicecampion (argint).
- Locul 2 în regiunea de Vest în clasamentul general pe Cluburi la categoria Copii. 11 Copii calificați pentru Campionatele naționale din această vară.

2014 – 24 medalii la Campionatele Naţionale de Înot pentru Copii

- locul 7 în clasamentul general național pe Cluburi la categoria Copii – cea mai bună clasare a unui club din Timișoara
- 2 recorduri naționale realizate cu sportivul Etienne Dragotă în probele de 50 m fluture – timp realizat 31,30 și 50 m liber – timp realizat 28,34
- locul 2 în clasamentul general la Campionatele Naţionale de Înot Poliatlon cu sportivul Etienne Dragotă (11 ani)
- locul 3 în clasamentul general la Campionatele Naţionale de Înot Poliatlon cu sportiva Carina Notingher (12 ani)
- 2 medalii in cadrul probelor de stafeta 10 ani cu sportivele: Samira Ahmad, Letiția Motoș, Emilia Orza și Anisia Precob.
Acordarea din partea Primăriei Timişoara antrenorilor Sabin Avram și Camelia Antal a Diplomei pentru rezultatele deosebite obţinute în domeniul antrenoratului de performanţă (30 ianuarie 2014 și decembrie 2014).

Anul 2013 – 11 medalii la Campionatele Naţionale de Înot pentru Copii

- locul 3 in clasamentul cumulat la Campionatul National de Semifond pentru Copii cu sportiva Carina Notingher (11ani)

Anul 2012 – 8 medalii la Campionatele Naţionale de Înot pentru Copii

- locul 3 în clasamentul general la Campionatele Naţionale de Înot Poliatlon cu sportivul Liviu Caba (12 ani).

Mai multe informații despre activitatea noastră puteți găsi pe websiteul nostru www.csaquasport.ro sau pe pagina noastră de facebook:  www.facebook.com/csaquasport

Vă mulțumim,

Sabin Avram, Președinte CS Aquasport Timișoara, 03.11.2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>