Prezentare

Despre Curaj şi Perseverenţă !

Misiune şi obiective specifice

Înotul construieşte o fundaţie puternică pentru sănătate prin educarea obiceiurilor sănătoase de menţinere în formă. Medicii pediatri consideră înotul ca fiind activitatea ideală pentru o dezvoltare fizică armonioasă a copiilor.

CS Aquasport oferă posibilitatea practicării înotului sistematic, adaptat gradului de pricepere, în funcţie de disponibilitatea cursantului de a se antrena. Misiunea CS Aquasport este de a dezvolta trăsături de caracter pozitive, abilităţi tehnice şi dorinţa intensă necesare pentru realizarea maximă a potenţialului fiecărui individ.

CS Aquasport oferă un programul de înot este structurat pe nivele în funcţie de gradul de însuşire al tehnicii de înot. Astfel programul începe cu grupele de iniţiere şi avansează progresiv, permiţând fiecărui înotător să-şi valorifice la maxim potenţialul. Programul se adresează tuturor, cuprinzând forma competitivă a înotului, dar şi practicarea înotului ca mijloc de recreere şi menţinere unei stări de fitness propice.

CS Aquasport Timișoara a fost înființat în anul 2011 la insistența lui Sabin Avram, antrenor de înot în cadrul Complexului Sportiv Arena Aquasport din Timișoara. Pasiunea pentru acest sport a acestuia și absența unei forme reglementate de practicare a înotului sportiv în cadrul bazei unde activează l-au determinat să investească multă energie în crearea și susținerea CS Aquasport Timișoara. De la început, CS Aquasport a promovat înotul de performanță având ca principal scop participarea cu succes la Campionatele Naționale de Natație organizate de către forul de specialitate din România (Federația Română de Natație).

În cadrul Clubului își desfășoară activitatea peste 40 de copii cu vârste între 3 și 16 ani, din care 16 sunt legitimați și participă la campionatele naționale.

Anul acesta se împlinesc 5 ani de la afilierea la Federația Română de Natație, iar palmaresul Clubului cuprinde titluri naționale de copii, cadeți și junori, recorduri naționale de copii și cadeți și clasări în clasamentul pe cluburi în fruntea cluburilor cu secție de natație din Timișoara, alături de cluburi de tradiție din natația românească.

Palmares CS Aquasport (ATM) la Campionatele Naționale

2016 – sportivul Rareș Călin a fost selecționat în lotul național pentru Concursul Țărilor Central Europene

– 1 titlu de campion la Juniori la Campionatele Naționale de Înot, iar în Clasamentul General pe Secții, ne-am clasat pe locul 28 din 126 de cluburi.

Sportivul nostru Rareș Călin a cucerit medalia de aur și titlul de campion național în proba de 200 m bras cu un nou record județean – timp realizat 2,31,15

-  La Campionatele Internaționale ale României, Clubul nostru s-a clasat pe locul 23 din 126 de cluburi, cea mai bună clasare pentru un club din Timișoara.      

– 2 medalii de argint și 1 bronz la Campionatele Naționale de Cadeți obținute de sportiva Samira Ahmad în probele de 200 m spate, 50 m liber, respectiv 100 m liber. Locul 4 obținut de sportiva Emilia Orza în cadrul probei de 50 m liber și locul 6 în proba de 50 m fluture. Tot în cadrul competiției cadeților, Samira s-a clasat pe locul 5 în cadrul probei de 200 m mixt, iar sportivul Mihai Jurchescu a ieșit tot pe locul 5 în proba de 200 m spate. În clasamentul General, Echipa Clubului s-a casat pe locul 16 din 67 de cluburi participante, respectiv locul 3 în clasamentul fetelor cu vârsta de 12 ani.

 -  Locul 8 în proba de 50 m bras pentru sportivul Lucian Hoțea în cadrul Campionatelor Naționale de Înot pentru Copii. În cadrul Clasamentului General pe cluburi, CS Aquasport s-a clasat pe locul 34 din 70 de cluburi participante.

2 titluri de campioană regională obținute de sportiva Samira Ahmad în probele de 100 m spate și 100 m liber, în cadrul Campionatelor Regionale de Înot pentru Cadeți. În proba de 200 m liber Samira a obținut locul al doilea.

Medalie de argint obținută de sportivul Mihai Toma în proba de 50 m bras în cadrul Campionatelor Regionale de Înot pentru Copii

Numeroase medalii la concursurile amicale cu participare internațională.

2015 – 10 medalii la Campionatele Naționale de Înot

Primăria orașului Timișoara a recompensat sportivii noștrii Samira Ahmad, Etienne Dragotă și Rareș Călin în cadrul Galei Sportului Timișorean pentru rezultatele obținute în anul 2015. Deasemenea, în cadrul Galei au primit distincții și antrenorii Sabin Avram și Camelia Antal.

Acordarea din partea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern a Diplomei de Excelență pentru contribuția adusă la sprijinirea și promovarea natației românești, cu ocazia aniversării a 85 de ani de la înființare a Federației.

- 4 medalii la Campionatele Naționale de Înot pentru Cadeți prin sportivul Etienne Dragotă, astfel triplu campion național și o medalie de bronz. De remarcat că a reușit să stabilească un nou record național în proba de 50 m fluture – timp 29,12, vechiul record fusese stabilit în anul 1984.

-  6 medalii la Campionatele Naționale de Înot pentru Copii obținute prin sportiva Samira Ahmad din care 3 titluri de campion (aur) și 3 de vicecampion (argint).

-  Locul 4 prin sportiva Marina Făgădar în proba de 200 m liber.

-  Deasemenea sportiva Emilia Orza a obținut un onorant loc 6 în clasamentul final din 76 de participante.

-  Locul 4 prin sportivul junior Rareș Călin la Campionatele Naționale pentru Seniori, Tineret și Juniori.

-   locul 2 în regiunea de Vest în clasamentul general pe Cluburi la categoria Copii. 11 Copii calificați pentru Campionatele naționale din această vară.

-   Numeroase medalii la concursurile amicale cu participare internațională.

2014 – 24 medalii la Campionatele  Naţionale de Înot pentru Copii

- locul 7 în clasamentul general național pe Cluburi la categoria Copii – cea mai bună clasare a unui club din Timișoara

- 2 recorduri naționale realizate cu sportivul Etienne Dragotă în probele de 50 m fluture – timp realizat 31,30 și 50 m liber – timp realizat 28,34

- locul 2 în clasamentul general la Campionatele Naţionale de Înot Poliatlon cu sportivul Etienne Dragotă (11 ani)

- locul 3 în clasamentul general la Campionatele Naţionale de Înot Poliatlon cu sportiva Carina Notingher (12 ani)

- 2 medalii in cadrul probelor de stafeta 10 ani cu sportivele: Samira Ahmad, Letiția Motoș, Emilia Orza și Anisia Precob.

Acordarea din partea Primăriei Timişoara antrenorilor Sabin Avram și Camelia Antal a Diplomei pentru rezultatele deosebite obţinute în domeniul antrenoratului de performanţă (30 ianuarie 2014 și decembrie 2014).

Anul 2013 – 11 medalii la Campionatele Naţionale de Înot pentru Copii

- locul 3 in clasamentul cumulat la Campionatul National de Semifond pentru Copii cu sportiva Carina Notingher (11ani)

Anul 2012 – 8 medalii la Campionatele Naţionale de Înot pentru Copii

- locul 3 în clasamentul general la Campionatele Naţionale de Înot Poliatlon cu sportivul Liviu Caba (12 ani).

În anul 2016 am reușit să păstrăm trendul ascendent al performanțelor realizate în scurta istorie a Clubului. De menționat că în acest an am beneficiat de un parteneriat cadru cu Primăria orașului Timișoara, acesta constituind o bază solidă în atingerea obiectivelor de performanță propuse. Astfel, am reușit cel mai valoros rezultat individual prin obținerea titlului de campion național la juniori cu sportivul Rareș Călin în cadrul probei de 200 m bras. Prin progresul său, Rareș Călin a devenit o propunere viabilă pentru lotul național de juniori. Grație susținerii primite în ultimii 3 ani din partea Primăriei Timișoara în cadrul programului aplicat de către Club am reușit să participăm la toate competițiile de obiectiv și să obținem rezultatele scontate. La aceste rezultate au contribuit și finanțările din mediul privat, cum ar fi sponsorul Euroinstal sau susținerea Complexului Sportiv Arena Aquasport din Timișoara, calea Dorobanților nr. 92A. Astfel în cei 5 ani de existență am reușit să cucerim 57 de medalii naționale la categoriile juniori, cadeți și copii, titluri de campion național la categoriile juniori, cadeți și copii, iar ca o încununare a efortului depus, am reușit să doborâm 3 recorduri naționale la categoriile băieți 11 ani și 12 ani.

În cadrul Clubului își desfășoară activitatea peste 40 de copii cu vărste între 3 și 16 ani, din care 16 sunt legitimați și participă la campionatele naționale..

Pentru anul competițional 2016 -  2017 dorim să folosim experiența acumulată pentru a trece la un nivel superior de organizare: mai multe grupe de copii, perfecționarea antrenorilor și identificarea de noi resurse necesare dezvoltării CS Aquasport Timișoara. Considerăm că un parteneriat cu dumneavoastră ne va ajuta să realizăm mai bine ce ne-am propus, iar dumneavoastră să vă asociați cu un partener social de calitate.

Cu sprijinul partenerilor noștri putem crea o emulație pozitivă în rândul copiilor și familiilor acestora din comunitatea noastră, prin practicarea exercițiului fizic într-o formă plăcută, relaxantă, benefică sănătății cum este înotul.

Mai multe informații despre activitatea noastră puteți găsi pe websiteul nostru www.csaquasport.ro sau pe pagina noastră de facebook:  www.facebook.com/csaquasport

Vă mulțumim,

Sabin Avram, Președinte CS Aquasport Timișoara, 25.09.2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>